top of page

Vaderdag 2023: de favoriete cadeaus van dit moment!


Het is bijna weer zover, Vaderdag 2023! De dag om je vader eens flink in het zonnetje te zetten. Maar wat geef je een man die alles al heeft? Het blijft altijd lastig om een cadeau voor die beste man te vinden. Wees gerust, ik help je mee.


Kies dit jaar voor een gepersonaliseerd cadeau! Want laten we eerlijk zijn, wie vindt het nou niet leuk om iets te krijgen wat speciaal voor jou is gemaakt? Ik neem je mee naar de leukste cadeaus van dit moment. En het leuke is, het cadeau wordt zelfs vaak de volgende werkdag al bezorgd! Helemaal perfect als je nog even last-minute een cadeau moet gaan verzinnen.


Op dit moment zijn er een aantal cadeaus die echt favoriet zijn onder de vaders. Ik heb de leukste 10 gepersonaliseerde cadeaus voor je op een rij gezet.


Wanneer is het Vaderdag?

Vaderdag wordt elk jaar de derde zondag van juni gevierd. In Nederland wordt Vaderdag op zondag 18 juni 2023 gevierd. In België wordt Vaderdag een week eerder gevierd op zondag 11 juni 2023.

 

Wat wordt er gevierd op Vaderdag?

Vaderdag wordt gevierd om onze vaders te eren. We vieren deze dag vooral omdat we trots en blij zijn met onze vaders en dat verdient wel wat extra aandacht! Veel mensen zien Vaderdag (net als Moederdag) als een commerciële hype. Maar achter Vaderdag schuilt weg echt het idee om de vaders te eren en te danken. En zeg nou zelf het blijft toch altijd leuk om de vaders in het zonnetje te zetten.

 

Wat is de herkomst van Vaderdag?

De herkomst van Vaderdag - zoals wij die nu kennen - werd voor het eerst gevierd in de kerk op 19 juni in 1910 in de staat Washington. Het is niet helemaal zeker maar na Moederdag (eerste Moederdag in 1908 in de VS) zou in 1909 Vaderdag bedacht zijn. De aanleiding was dat de vader ook goed voor zijn kinderen zorgde en dat de vader voor het brood zorgde. Daarnaast moest de vader ook voor zijn kinderen zorgen als hij er alleen voor kwam te staan.


In Nederland zijn we deze feestdag voor het eerst gaan vieren in de jaren 30. Deze feestdag werd gevierd in oktober. In 1948 werd besloten om de dag te verplaatsen naar juni. Oktober zat te dicht op feestdagen als Sinterklaas en Kerstmis, waardoor Vaderdag ondergesneeuwd raakte. Het initiatief voor de datumverandering van de Nederlandse Vaderdag werd genomen door de Nederlandsche Bond van Herenmodedetaillisten. Zodat ze daarmee in de pas konden lopen met andere landen. Bijna over de hele wereld wordt Vaderdag gevierd op de derde zondag van juni, maar niet overal. In België is Vaderdag een week eerder. (bron

 

Top 10 gepersonaliseerde Vaderdagcadeaus voor 2023

Ik heb 10 leuke cadeaus voor Vaderdag op een rij gezet voor je. Van de stoerste items voor in de mancave, tot bbq-items die niet mogen ontbreken en goede boeken tot leuke gepersonaliseerde cadeaus. 😎 Laat je vooral inspireren!

 

Gepersonaliseerd leren schort met naam

Vaderdag leren schort met naam

Om te beginnen is er het gepersonaliseerde schort met naam of tekst. Ideaal voor de vaders die graag in de keuken staan of achter de barbecue. Zo kan hij als een echte chef zijn gerechten bereiden en tegelijkertijd pronken met zijn unieke schort.


Met dit gepersonaliseerde schort scoor je punten op Vaderdag. Dit is een mooi en luxe cadeau voor Vaderdag. Het waanzinnig mooie leren schort is een musthave voor alle papa's die graag kokkerellen. Van barbecueën tot poffertjes bakken, met het leren schort met naam smaakt alles ineens tien keer zo lekker. En jij ontwerpt hem helemaal zelf. Je kunt kiezen uit toffe designs en hier de naam van jouw paps aan toevoegen, of zelf een leuke tekst bedenken. Vanaf: € 82,46



 

Gepersonaliseerd schort voor vader en kind met foto

Maar wat dacht je van een gepersonaliseerd schort voor vader en kind met een foto erop? Dit cadeau is niet alleen heel leuk voor de vader, maar ook voor het kind dat graag samen met papa kookt of barbecuet. Laat een mooie foto van hen samen afdrukken op het schort en het is meteen een blijvende herinnering.


Het schort is verkrijgbaar in meerdere kleuren. Je hebt een ruime keuze uit meerdere designs, zo kun je gemakkelijk jouw schort personaliseren. Dit gekleurde schort is leuk om cadeau te geven aan iedere kookliefhebber of aan een echte barbecue fanaat!

Set voor ouder en kind vanaf € 29,95


 

Smokey Goodness gepersonaliseerd barbecue pakket

gepersonaliseerde bbq items

Wil je een mooi gepersonaliseerd cadeau kopen? Dan is het gepersonaliseerde barbecue pakket van Smokey Goodness wellicht iets voor jou? Het pakket bestaat uit een Smokey Goodness boek, wat je kunt personaliseren met naam, en een handig keukenschort met een tof design. Superleuk voor Vaderdag


Hoe gaaf als de papa een schort, boek en giftbox helemaal in de bbq-style.


 

Gepersonaliseerde flesopener


Voor de vaders die graag een biertje drinken, is er de gepersonaliseerde flesopener. Met zijn eigen naam erop gegraveerd is dit cadeau niet alleen persoonlijk, maar ook nog eens heel handig. Zo kan hij zijn biertje openmaken op een stijlvolle manier.


Een gepersonaliseerde flesopener voor Vaderdag is een origineel cadeau en een echte must have of het ideale cadeautje voor een zomerse barbecue. Deze Bar Blade flesopener heeft ook een duimgat dat je kunt gebruiken om flessen uit het water of ijs te halen. Je kunt de opener ook gemakkelijk met het duimgat aan een keukenhaak ophangen.

Vanaf € 14,95


 

Houten Vaderdagskaart met foto

Maar ook een houten kaart met een foto erop is een populair cadeau. Laat bijvoorbeeld een mooie foto van jullie gezin of van zijn favoriete hobby afdrukken op de kaart. Dit cadeau is niet alleen origineel, maar ook nog eens duurzaam en tijdloos.


Ga dit jaar voor een wel heel bijzondere vaderdagskaart? Met deze Vaderdagskaart van hout scoor jij zeker weten punten. Kies een van de gezellige Vaderdag designs, jullie liefste foto samen en voeg de naam van je paps toe. Maar je kunt bijvoorbeeld ook gaan voor een mooie kindertekening, super persoonlijk. Mega leuk voor Vaderdag maar ook om hem zomaar eens te verrassen.


 

Fotosleutelhanger van (imitatie)leer

Een sleutelhanger is ook echt zo een cadeau, waar je elke vader blij mee maakt. Het is een cadeau wat dagelijks wordt gebruikt. Kies daarom voor een sleutelhanger met foto van hoogwaardige kwaliteit. Deze fotosleutelhanger is gemaakt van hoogwaardig imitatieleer met stoere RVS details. Ook heeft hij een handige ring waarmee je de hanger makkelijk aan je sleutels bevestigt. Jij hoeft alleen je favoriete foto te uploaden in de editor.




 

Heliumballon met eigen foto

Jouw liefste vader verras je natuurlijk met een speciaal cadeau om hem een fijne Vaderdag te wensen. Voeg eenvoudig jouw favoriete foto toe aan deze heliumballon. De speciale cadeauverpakking maakt het feest compleet: de ballon vliegt uit de doos zodra de ontvanger de deksel opent.


Een hoge kwaliteit heliumballonnen met jouw foto op de ballon geprint. De foto is naar eigen wens aan te passen.


 

Gepersonaliseerde drinkfles roestvrij staal

We willen allemaal onze dierbaarste herinneringen meenemen als we van huis zijn. Met deze gepersonaliseerde Drinkfles van roestvrij staal kan dat! Laat een foto op de fles afdrukken en bij elke slok zal er een glimlach op je gezicht verschijnen. Je kunt hem als waterfles gebruiken tijdens het sporten, met een motiverende kreet erop die je het gevoel geeft dat je de hele wereld aankunt. Je kunt er ‘s ochtends op weg naar je werk je koffie in warmhouden of er een heerlijke zelfgemaakte soep voor de lunch in meenemen. Deze gepersonaliseerde Drinkfles houdt jouw drankjes urenlang koud of warm.


 

Gepersonaliseerde leren sleutelhanger

Upgrade sleutels met deze gepersonaliseerde Leren sleutelhanger. Het is het perfecte cadeau voor jouw vader. Deze Leren sleutelhanger bezorgt zijn sleutelbos een elegante look. Het is een ideaal Vaderdagcadeau om te personaliseren met een eigen tekst.


 

Magic mok met foto laten bedrukken

En als laatste, maar zeker niet de minste, is er de mok met foto. Laat een mooie gezinsfoto afdrukken op de mok en je vader zal elke ochtend van zijn koffie genieten met een glimlach op zijn gezicht. Of hij neemt de geweldige mok mee naar zijn werk, zodat hij daar elke dag aan zijn kind kan denken.


De bedrukte magic mok is gemaakt van hoogwaardig glanzend keramiek en heeft een bijzonder effect. Wanneer je een warme drank in de mok doet, komt jouw ontwerp op magische wijze tevoorschijn. Jij hoeft alleen je favoriete foto toe te voegen aan een van de speciale designs. Of je laat je creativiteit de vrije loop en upload jouw eigen ontwerp. Wij drukken jouw creatie vervolgens haarscherp en in de mooiste kleuren op de mok.


 

Vaderdag cadeau 2023 kopen?

Kortom, er zijn genoeg leuke en unieke cadeaus te vinden voor vaderdag. Maar met een gepersonaliseerd cadeau maak je het echt bijzonder. Het geeft net dat extra stukje liefde en aandacht aan het cadeau.


Wil je nog meer inspiratie voor cadeaus voor Vader? Dan heb ik nog een aantal tips voor je verzameld, je leest het hier.


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page