top of page

Top 10 leukste Adventskalenders voor mannen 2022!

Bijgewerkt op: 10 sep. 2022


kerstcadeau

De afgelopen jaren is de adventskalender enorm populair geworden. Juist ook voor mannen is de adventskalender een leuk aftelmoment naar kerst. Er zijn ontzettend leuke adventskalenders voor mannen op de markt. De adventskalenders zijn beschikbaar in verschillende maten en prijsklassen. Hoewel de adventskalender ooit zijn begonnen als zoethoudertje voor kinderen, is de adventskalender voor mannen inmiddels ook niet meer weg te denken naast de kerstboom.


Je hebt vast vroeger wel eens een adventskalender gehad met de chocolaatjes die eigenlijk verre van lekker waren. Het was meer het verrassingselement van het openmaken van het vakje, wat de adventskalender zo leuk maakte. Anno 2022 zijn de luxe adventskalenders niet meer weg te denken onder de kerstboom in de periode naar kerst. En het leuke is dat de mogelijkheden voor adventskalenders voor mannen ook enorm zijn uitgebreid.


Kies jij dit jaar voor een luxe chocolade adventskalender, de favoriete bier adventskalender, of ontdek nieuwe koffiesmaken met de koffie adventskalender of bouw je eigen favoriete auto in elkaar met een Franzis adventskalender. Zoals je ziet is de keuze reuze. Voor elke man is een perfecte adventskalender 2022 te vinden. Lees snel verder om ook de perfecte adventskalender te vinden voor je favoriete man of gewoon lekker voor jezelf!


Zie jij door alle chocola en beautyproducten de adventskalenders niet meer? Precies om deze reden heb ik een top 10 van de leukste adventskalenders voor vrouwen 2022 voor je op een rij gezet. Zodat jij makkelijk een keuze kunt maken! Begin jij 1 december ook af te tellen en geef je dit cadeau aan jezelf? Of verras een leuke dame met een wel heel speciaal cadeau en tel samen af naar kerstavond met een leuke verrassing! Want zeg nou eerlijk? Welke tijd van het jaar is nu gezellig dan kerst?

:


Eerst geef ik je graag een antwoord op de meest gestelde vragen over de adventstijd. Want als je een adventskalender wilt gaan kopen, dan is het wel handig om te weten wat advent precies betekent toch? 😁

 

Inhoudsopgave:

 

Wat is een adventskalender?


Een adventskalender is een kalender waarbij je aftelt tot kerst. Vaak zitten er 24 vakjes in de kalender met achter elk vakje een klein cadeautje of iets lekkers. Ontzettend leuk om samen met je gezin of vrienden te doen. Ook is het altijd een zeer geslaagd cadeau om te geven! Je begint met het eerste vakje openmaken op 1 december tot en met kerstavond.


Een adventskalender is afkomstig van het Christelijke gebruik om gedurende de zondagsvieringen voor kerst een kaars te branden. Het gaat om vier kaarsen in een krans. Het begint met vier weken voor kerstavond met één kaars. Tijdens de tweede viering worden twee kaarsen aangestoken en elke week komt er een kaars bij. De laatste kerkviering voor kerst brandt de hele adventskrans. Naast deze gewoonte om elke zondag in kerkelijke setting stil te staan bij de komende feestdag, ontstonden de adventskalenders waarmee vanaf 1 december afgeteld kon worden.


Sindsdien kan ook in huiselijke kring toegeleefd worden naar Kerstmis. Dit aftellen had in eerste instantie de vorm van het dagelijks branden van een kaars. Of het zetten van streepjes op de deurpost. Wij kennen de adventskalender natuurlijk van het dagelijks openen van een deurtje met daarachter een snoepje of chocolaatje.

 

Wat betekent advent?

Advent oftewel de adventstijd start op de vierde zondag voor kerstmis (voor 2021 start advent op zondag 28 november). Kerst is officieel een christelijk feest. Met kerst wordt de geboorte van Jezus gevierd. In de adventstijd (4 weken voor kerst) wordt elke week een extra kaars aangestoken. Totdat met kerstmis alle 4 de kaarsen aan het branden zijn.


Kerst wordt door heel veel mensen gevierd en iedereen doet het ook een beetje op zijn eigen manier. Je ziet de laatste jaren de trend dat de adventskalenders zijn overgewaaid uit Engeland, Duitsland en Oostenrijk. Wil je meer weten over de oorsprong van advent? Kijk dan eens op de site van Wikipedia voor meer informatie.

 

Wanneer koop je een adventskalender?

Vanaf september gaat de verkoop van de adventskalenders van start. Als je een adventskalender wilt kopen dan zou ik niet te lang wachten. Er is altijd voldoende aanbod maar de leukste adventskalender zijn vaak snel weg! De meeste adventskalenders worden elk jaar opnieuw gemaakt dus de voorraden zijn niet onbeperkt. Er zijn zelfs kalenders die zó gewild zijn, dat ze in september al uitverkocht raken. Heb je een mooie op het oog? Wacht dan niet te lang met het aanschaffen ervan.


Je start in ieder geval altijd op 1 december met het openmaken van het eerste vakje. Dus wees er op tijd bij zodat ook jij op 1 december het eerste vakje kan openmaken. 🤩

 

Voor wie koop je een adventskalender?

Het is ontzettend leuk om een adventskalender cadeau te geven en natuurlijk te krijgen. Voor wie je een adventskalender cadeau wilt geven bepaal je natuurlijk helemaal zelf! Maar voor elke man is een leuke adventskalender te verzinnen. Is de man gek op chocola, koffie of houdt hij van een lekker biertje? Er zijn echt leuke adventskalenders waarmee jij de man kan verrassen.


Wanneer iemand in oktober of november jarig is en je hebt even geen idee wat je kunt geven. Kies dan voor een adventskalender! Ook mannen houden ervan om elke dag een verrassing te krijgen! :) Het is een leuk cadeau om te geven en ontzettend origineel!


Adventskalender zijn er al vanaf een paar euro. Wanneer je een adventskalender wilt kopen met kwalitatief goede producten dan ben je helaas wel iets meer geld kwijt. Maar dan heb je ook zeker een leuk cadeau! Geef je vriend, broer, vader of zwager een leuke adventskalender. Het is een cadeau voor bijna de hele maand december. Ook is het natuurlijk leuk als Sinterklaas dit als een cadeautje geeft! Een schoencadeautje in de week voor Sinterklaas is de ideale start zodat het eerste vakje ook echt op 1 december opengemaakt kan worden.


Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om voor jezelf of met je gezin niet verschillende maar een wat duurdere adventskalender aan te schaffen. Dan maak je er samen in de ochtend een leuk gezinsmomentje van. 😊

 

Welke soorten adventskalenders zijn er?

Er zijn heel veel verschillende soorten adventskalenders. Elk jaar komen er steeds meer weer adventskalenders bij. Je hebt hele leuke adventskalenders voor volwassenen. Voor vrouwen zijn er nog meer adventskalenders beschikbaar dan voor mannen. Je kunt het zo gek niet verzinnen en je kunt er een adventskalender van kopen. Je hebt chocolade adventskalender, beautyproducten, bier adventskalenders, wijn adventskalenders, adventskalenders met mannen geurtjes en duurzame adventskalenders. Omdat er zoveel aanbod is wordt de keuze vaak lastig.

Om deze reden heb ik voor een overzicht gemaakt van de 10 leukste adventskalenders voor mannen. Lees maar mee!

 

Top 10 leukste adventskalenders voor mannen 2022

 

#1 Adventskalender voor mannen: Bier Adventskalender- Beerwulf

Dit vind ik echt één van de leukste adventskalenders voor mannen. De Beerwulf Bier Adventskalender is de beste manier om af te tellen naar kerst. Vanaf 1 december tot kerst open je elke dag een vakje om een nieuw biertje te ontdekken. Dat zijn dus 24 verschillende bieren, van 24 fantastische brouwers.


Beerwulf zegt zelf dat ze dit jaar zichzelf echt hebben overtroffen en de beste kalender ooit hebben gemaakt. Dit jaar zit 'ie namelijk vol met exclusieve en speciaal voor Beerwulf gebrouwen bieren.


Je mag dus totaal nieuwe bieren verwachten waarbij er gegarandeerd is dat er een aantal biertjes zijn die je nog niet eerder hebt geproefd, maar ook een aantal favorieten en klassiekers. Er zijn verschillende bieren uitgekozen van 24 verschillende brouwers en in meer dan 12 verschillende stijlen. Maar welke dat precies zijn, dat blijft natuurlijk een verrassing!
 

#2 Adventskalender voor mannen: Côte d'Or Chocolade Adventskalender

De Côte d'Or adventskalender is gevuld met de beste chocolaatjes van Côte d'Or. Tel lekker af naar 2023 met deze mooie adventskalender van Côte d'Or voor mannen, gevuld met heerlijke chocolaatjes!


Welke man kan deze heerlijke chocolaatjes weerstaan? Een genietmomentje voor elke dag. Een uitstekend cadeau voor de fijnproevers onder ons!


Prijs indicatie vanaf; € 16,49 

#3 Adventskalender voor mannen: NIVEA MEN Adventskalender 2022 - Do it yourself

De NIVEA Men Adventskalender 2022 is een speciale, individueel ontworpen verrassing tijdens de Advent voor de goed verzorgde man.


Het bevat zacht verzorgende NIVEA en Labello producten. De adventskalender kan individueel worden vormgegeven en gevuld dankzij de decoratieve kerststickers en 24 mooie papieren zakjes.


De praktische accessoires in de vorm van een gezichtsbal voor zelfmassage en een toilettas vullen de producten perfect aan. Alles wat een man nodig heeft voor dagelijkse verwenmomenten is inbegrepen.
 

#4 Adventskalender voor mannen: Beautykalender adventskalender mannen BARBER PRO

De BARBER PRO 12 Days of Grooming Essentials adventskalender keert terug voor een tweede jaar en positioneert zichzelf als het must-have verzorgingsgeschenk van december voor mannen.


Deze adventskalender heeft geen 24 maar 12 producten. BARBER PRO is een zeer luxe brits merk voor mannenverzorging.


De adventskalender bevat voornamelijk luxe gezichtsmaskers als extra verzorging waar BARBER PRO ook bekend mee is geworden.


Achter elk deurtje vind je een van de BARBER PRO-bestsellers om je te helpen je verzorgingsroutine naar een hoger niveau te tillen. 

#5 Adventskalender voor mannen: Chocolate Likeur Adventskalender - Martin's Chocolatier

Deze decadente Chocolade likeur Adventskalender is de perfecte manier om af te tellen voor Kerst. Deze chocolaatjes zijn geschikt voor veganisten.


De Chocolate Advent Kalender is gemaakt van luxe chocoladelikeuren, die in 24 verschillende smaken worden geleverd, een andere voor elke dag!


Smaken zijn Williams Pear, Cherry, St James Rum en Label 5 Whisky. De chocoladelikeuren worden in Frankrijk gemaakt door Master Chocolatiers, die de rijke smaak van de premium kwaliteit donkere chocolade in evenwicht brengen met de heerlijke smaak van de vloeibare alcoholcentra.


Achter elke deur van deze Chocolade adventskalender zit een individueel verpakte donkere chocolade, gevuld met de meest luxe likeur vulling. Deze prachtige chocolaatjes zijn verpakt in folie en zijn net zo mooi om naar te kijken als ze smaken. Ze worden gepresenteerd in deze prachtig versierde adventskalender.


Martin's Chocolatier streeft ernaar om luxe speciale chocolaatjes te introduceren aan een breed publiek. Chocolaatjes zijn gekozen die ongeëvenaard zijn in smaak en textuur, en die zijn gemaakt met echte passie, vaardigheid, flair en alleen de beste ingrediënten. 

#6 Adventskalender voor mannen: Marvel Adventskalender 2022


Zwaai door de feestdagen met Spidey en zijn bemanning met Funko's geweldige nieuwe Marvel 2022 Pocket Pop! Vinyl adventskalender!


Elke adventskalender wordt compleet geleverd met 24 Marvel Pocket Pop! Vinyls, evenals een prachtige uitklapbare displaydoos zodat je je hele collectie kunt laten zien als je ze allemaal hebt geopend! 

#7 Adventskalender voor mannen: VW Bulli T1 Adventskalender - FranzisDe Volkswagen Bulli T1 is een icoon van onze straten. Dit veelzijdige voertuig maakte indruk op ondernemers, gezinnen en avonturiers. Maak van het adventseizoen een autofestival net deze bijzondere adventskalender.


In 24 stappen plug en schroef je een hoogwaardige Bulli-wereld in elkaar. Een groot formaat boek gidst je door de geschiedenis van de populaire transporter en de opbouw van de kalender.


De adventskalender bevat: * 1 Gedetailleerd VW Bulli-model * 1 Kunststof voet met een geluidsmodule * 1 Handleiding op groot formaat van auteur Michael Behrndt met 24 spannende afleveringen uit de geschiedenis van de Bulli. Een geweldig cadeau voor de Bulli liefhebber. Ook beschikbaar in vele andere merken en modellen! 

#8 Adventskalender voor mannen: Nespresso L'or Capsule adventskalender


Achter elke deur gaat een nieuwe koffiebeleving schuil. Op deze manier kan je in december veel verschillende soorten koffie proberen en nieuwe favorieten vinden voor je Nespresso®-machine.


De adventskalender voor capsules bevat 24 aluminium capsules met zwarte koffie - altijd zonder melk of suiker en zonder cafeïnevrije varianten.
 

#9 Adventskalender voor mannen: Wera Adventskalender 2022


De Wera Adventskalender is de adventskalender voor de klussers. Ook dit jaar laten we de harten van onze schroevendraaiers sneller kloppen en begeleiden we u door de periode voor Kerstmis met wat waarschijnlijk de meest cultus adventskalender is. 4 innovatieve jokers met dubbele kaak beginnen met een lage terugkeerhoek van slechts 15°. Bovendien worden ze nu aangeboden in de superpraktische steeksleutelclip. De perfecte oplossing voor mobiele toepassingen. De handgreephouder overtuigt door zijn bitmagazijn in de handgreep, dat naar behoefte flexibel kan worden gevuld. 15 roestvrijstalen bits en een roestvrijstalen bithouder zorgen voor roestvrije schroefverbindingen. Als extra highlight hebben alle gereedschappen in deze kalendereditie een op de kleur afgestem

Een geweldig cadeau voor de klussers. Zodat 2023 ook een mooi klusjaar wordt 😜 

#10 Adventskalender voor mannen: Adventskalender Naughty & Nice - Easytoys (voor koppels)


Ben je toe aan wat meer avontuur? Kies dan voor de adventskalender Naughty & nice van EasyToys!


De adventskalenders van dit jaar zijn luxer en spannender dan ooit. LGBTQ+ vriendelijk en leuk en toegankelijk voor ALLE koppels. Ben jij klaar voor dit spannende cadeau en durf jij een nieuwe ervaring aan te gaan; alleen of met je partner?


Zijn jullie je al aan het voorbereiden op al die 24 gezellige, stoute, heerlijke, warme, zwoele, maar vooral koude dagen, hete nachten? Hou je vast, want dit cadeau voor volwassenen belooft een spetterende en exclusieve ervaring te worden. Met deze adventskalender voor koppels ontvang je maar liefst 24 spannende cadeaus! De cadeaus hebben allemaal een genderneutraal design en zijn dus geschikt voor iedereen. 

Adventskalender kopen

Heb ik jou ook kunnen inspireren om een adventskalender te kopen voor een man? Een adventskalender is het ideale cadeau in het najaar en vanwege de verschillende uitvoeringen kan het zelfs een jaarlijks terugkerend cadeau zijn. Je maakt de decembermaand met gemak extra betekenisvol met een luxe cadeau van 24 kleine verrassingen. Nu wil je vast weten welke adventskalenders er nog meer zijn? Geen nood, ik heb de beste kalenders voor je verzameld in voor kinderen en vrouwen. Neem een kijkje op de links in dit artikel en bestel makkelijk online de leukste adventskalenders.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page