top of page

14 x Adventskalender kind: Hét cadeau voor de feestdagen

Bijgewerkt op: 20 aug. 2023

vader en kind bij de kerstboom aan het lachen

Wanneer de dagen weer korter worden, dan kijkt iedereen weer uit naar de gezellige feestdagen. Samenzijn met familie en vrienden, lekker eten, spelletjes doen en qualitytime inplannen. Een van de leukste feestdagen van het jaar vind ik de kersttijd. Maar we weten allemaal dat wachten erg lang kan duren. Vooral voor kinderen is wachten altijd erg lastig. Om het aftellen naar kerst een stuk leuker te maken kan je een adventskalender kind kopen! Maar wees gerust ook voor mannen en vrouwen zijn er ontzettend leuke adventskalenders op de markt.


Wil je meer achtergrondinformatie over de adventskalender, dan kan ik je verwijzen naar mijn uitgebreide blog over de adventskalender. Hier vertel ik je waar de adventskalender vandaan komt, wat adventstijd precies is en welke soorten adventskalender er zijn voor mannen, vrouwen en kinderen.


In dit artikel neem ik je mee in de betoverende wereld van de adventskalender voor een kind. Want het is geen verrassing dat de afgelopen jaren de adventskalender enorm populair is geworden. Vooral voor een kind zijn er veel verschillende soorten en maten te vinden. Of je kind nu gek is op Lego, Playmobil, sieraden, eenhoorns, fidget toys of dieren? Er is altijd een adventskalender die bij je kind past! Kies jij ook dit jaar een originele adventskalender voor je eigen kind of geef je het cadeau? Tel jij dit jaar ook af naar kerstavond met elke dag een leuke verrassing? Lees snel verder om erachter te komen welke leuke adventskalender voor je kind voor 2022 beschikbaar zijn!


Urenlang plezier: adventskalender met speelgoed

Vind je dat er al genoeg gesnoept wordt in de decembermaand? En wil je toch een leuke adventskalender kind kopen voor je eigen kinderen, neefjes en nichtjes of een jarig vriendje? Dan zijn adventskalenders met speelgoed een ontzettend goed idee. Zo breid je op een eenvoudige manier de speelgoedcollectie van je kind uit met een bij elkaar passende set. Bijkomend voordeel: elke dag komt er maar één onderdeel bij, dus je voorkomt een ontplofte woonkamer vol met nieuw speelgoed waar niet naar wordt omgekeken.


Speelgoedkalenders zijn er van verschillende merken, vaak van speelgoed dat je al in huis hebt. Ik heb drie bekende speelgoedmerken op een rij gezet voor je. Lego, Playmobil en Schleich.


Top 5 adventskalender kind: Lego

De meest bekende adventskalenders van allemaal is en blijft toch wel de adventskalender van Lego. Deze adventskalender valt natuurlijk niet alleen in de categorie adventskalender kind, want ook voor volwassenen is dit een gewild item. De adventskalender Lego is in verschillende varianten verkrijgbaar. Ik heb de top 5 Adventskalenders Lego voor je op een rij gezet. Toch echt wel één van de leukste adventskalender om te geven en te krijgen.


Kinderen kunnen met de Lego modellen, accessoires en minifiguren uit de adventskalender ook combineren met ander LEGO speelgoed voor nog meer speelmogelijkheden. Zoek je nog inspiratie voor een leuk kerstcadeau? Met deze veelzijdige adventskalenders kan je kinderen die gek zijn op creatief spelen n og meer stimuleren.

 

#1 adventskalender Lego: LEGO City Adventkalender 2022

adventskalender lego city

Welke Lego liefhebber kent de avonturen niet van de tv-serie Lego City Adventures?

Bouw nu zelf je eigen Lego City met de adventskalender van 2022.


Bouw zelf de spanning op naarmate kerst dichterbij komt met deze LEGO City adventskalender. Deze set is uitermate geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Kinderen vanaf 5 jaar kunnen de dagen aftellen door iedere dag één van de 24 vakjes uit de kalender open te maken en leuke minimodellen, populaire personages uit de tv-serie LEGO City Adventures en coole accessoires te ontdekken.


Inhoud:

De LEGO City adventkalender van 2022 bevat een speelmat aan de achterkant van de doos met een besneeuwd winterwonderland erop. Kinderen kunnen eindeloos veel fantasierijke avonturen beleven met het speelgoed in deze set, waaronder de 5 LEGO City minifiguren van Billy, Maddy, dhr. Van Groenten, Tippy en Raze, plus een minifiguur van de Kerstman. Elk cadeautje in de adventskalender heeft stapsgewijze bouwinstructies, zodat het speelplezier meteen kan beginnen. 

#2 adventskalender Lego: Lego Friends adventskalender

adventskalender lego en friends

Tel de dagen af tot Kerstmis met de LEGO Friends adventskalender (41706) voor 2022. Een cadeauverpakking met 24 vakjes; achter elk vakje wacht een minipoppetje, micropoppetje of minimodel om iedere dag van december een stukje winterse magie te beleven.


Inhoud: Elke dag ontdekken kinderen vanaf 6 jaar in de adventskalender een cadeautje met LEGO Friends thema. Bij de set zijn minipoppetjes inbegrepen van de kerstman en Olivia en haar familie, plus een figuur van een rendier en een slee vol met kerstcadeautjes. Er zijn allerlei activiteiten, zoals een kerstmarkt, schaatsen en karaoke. Kinderen kunnen een speelgoedauto of sneeuwpop bouwen, op de foto met de kerstman of winterse lekkernijen proeven op de markt. Samen vormen alle onderdelen in de set een knus kersttafereel, waarin Olivia met haar familie de kerstmarkt bezoekt. 

#3 adventskalender Lego: LEGO Marvel Guardians of the Galaxy Adventskalender 2022

Adventskalender Lego guardians of the galaxy

Verras Marvel fans van 6 jaar en ouder met de LEGO Marvel Studios' Guardians of the Galaxy adventskalender (76231) voor 2022. Het plezier begint al op 1 december en duurt voort tot aan Kerstmis.


Achter elk van de 24 vakjes van deze adventskalender vinden kinderen iedere dag een cadeautje in aanloop naar kerst.


Inhoud:

Er zijn 6 minifiguren, waaronder Star-Lord, Rocket, Groot en Mantis, plus minimodellen en accessoires die kinderen zullen herkennen uit het Marvel Cinematic Universe en de Disney+ tv-series. De adventkalender bevat minimodellen van een drone, een blaster, het ruimteschip van de Guardians, een sneeuwpop met het pantser van Thanos en meer.


Met deze Marvel adventskalender, vol met speelmogelijkheden en verrassingen, zal de magie het hele jaar voortduren! Het is een ideaal pre-kerstcadeau, voor fans van alle leeftijden vanaf 6 jaar.


 

#4 adventskalender Lego: LEGO Harry Potter Adventskalender

Adventskalender lego Harry Potter

Harry Potter fans en kinderen vanaf 7 jaar tellen op een magische manier af naar Kerstmis met de LEGO Harry Potter adventskalender (76404) voor 2022. Met 24 cadeautjes om te ontdekken krijgen kinderen elke dag meer speelmogelijkheden.


Kinderen openen vanaf 1 december elke dag een vakje in de adventskalender, met daarachter Harry Potter speelgoed. Met de eerste 3 cadeautjes maken ze een scène uit de eerste film, met de volgende 3 een scène uit de tweede film, enzovoorts. Naarmate kerst dichterbij komt, kunnen kinderen steeds meer magische momenten uit de films naspelen en het speelgoed combineren voor eindeloze betoverende avonturen.


Inhoud:

7 minifiguren – Harry Potter, Sirius Zwarts, Jammerende Jenny, Heer Voldemort, Hildebrand Slakhoorn, Nymphadora Tops en Marcel Lubbermans – en bekende voorwerpen uit de Harry Potter films. Er is zelfs een bordspel dat kinderen kunnen spelen zodra alle vakjes zijn geopend. Met zo veel speelmogelijkheden duurt de magie het hele jaar! 

#5 adventskalender Lego: Lego Star Wars Adventskalender

Adventskalender Lego Star Wars

Fans ontdekken in aanloop naar Kerstmis verrassende cadeautjes achter elk van de 24 deurtjes van de LEGO Star Wars adventskalender 2022 (75340).


Kinderen ontdekken allerlei creaties om verhalen rond de Slag om Hoth na te spelen. Ze bouwen een Wampa-grot waarin de LEGO minifiguur van Luke Skywalker ondersteboven kan worden gehangen en een strandtafereel voor Darth Vader op vakantie.


Inhoud:

De adventskalender bevat 8 LEGO Star Wars poppetjes, waaronder C-3PO en R2-D2 in een kersttrui met een portret van elkaar, een als de Kerstman verklede Gonk Droid en Darth Vader in een zomerse outfit uit LEGO Star Wars Zomervakantie op Disney+. Bij het constructie speelgoed zijn 16 minimodellen inbegrepen, waaronder voertuigen zoals de ARC-170 Starfighter, een Bad Batch shuttle en een V-35 Landspeeder, plus een condensatietoren.


Deze LEGO adventskalender in het thema van Star Wars is een echte collectible; ideaal voor wie inspiratie zoekt voor een origineel cadeau voor sinterklaas of kerst, voor kinderen vanaf 5 jaar of volwassen fans.


 

Top 5 Adventskalender kind: Playmobil

De adventskalender van Playmobil is ook een gewild item bij kinderen. Doordat je de items uit de adventskalender makkelijk kan combineren met je andere Playmobil items is het een mooie aanvulling op de collectie. Waarmee je de komende jaren nog veel plezier van kunt hebben. Er zijn echte kerstversies maar ook gewoon leuke adventskalender met 24 cadeautjes die niet perse gericht zijn op kerst. Ook van Playmobil heb ik een mooie top 5 voor je samengesteld.

 

#1 adventskalender Playmobil: Christmas Adventskalender "Speelgoedwinkel"

Adventskalender Playmobil

De Playmobil Christmas Adventskalender "Speelgoedwinkel" is een leuke adventskalender voor alle Playmobil fans. Al vele jaren zijn de Playmobil adventskalenders een hit in de dagen tot aan Kerstmis. Met hun gedetailleerde inhoud maken ze van de 24 dagen tot het grote feest een bijzondere ervaring.


Aan het einde van de kerstperiode wordt een kleine speelwereld gecreëerd, die ook in de bestaande PLAYMOBIL®-collectie kan worden geïntegreerd. In de adventskalender "Speelgoedwinkel" bezoekt de Kerstman de speelgoedwinkel en ontvangt hij de verlanglijstjes van de kinderen. Aan de balie helpt de vriendelijke verkoopster bij het kiezen van de juiste kerstverrassing. De PLAYMOBIL®-adventskalender met een bezoek aan de betoverende speelgoedwinkel met veel cadeautjes, de kerstman en de sneeuwpop voor de deur zorgen voor veel spanning op kerstavond. 

#2 adventskalender Playmobil: Adventskalender "badplezier politieduikmissie"

Adventskalender Playmobil badduikmissie

De speelset bevat een adventskalender met 24 verrassingen voor nog meer badplezier! Drie Playmobil-figuren, een grote en een kleine duikscooter, een babyzwaardvis, een murene, twee vlindervissen, een kreeft, twee krabben, stenen, koraal en andere geweldige accessoires voor spannende onderwatermissies. Als bijzonder extraatje bevat de kalender Tinti badverf. Steek eenvoudig een gehalveerd verftablet in de netten van de duikscooter en de scooter maakt tijdens de rit coole kleuren in het water. Heerlijk badplezier met Tinti en PLAYMOBIL! 

# 3 adventskalender Playmobil: Adventskalender Kerstatelier met elfen

Adventskalender playmobil Kerstatelier

De adventskalender van Playmobil in het kerstatelier is een perfecte aanvulling op je Playmobil collectie. Spelende elden, een rendier en nog veel meer kerstitems in één doos.


Wanneer je de adventskalender koopt, dan wordt het echt lastig om niet stiekem een extra vakjes open te maken! ;) Hou de kinderen maar goed in de gaten!
 

#4 adventskalender Playmobil: Kerstfeest in de kristallen salon

Wat is een beter manier om af te tellen naar Kerstavond dan met de PLAYMOBIL® adventskalender? Met het kerstfeest in kristallen salon bevinden er achter 24 luikjes verschillende betoverende PLAYMOBIL® figuren en onderdelen van het Kristallen Bal.


De familie speelt muziek voor de prachtig versierde kerstboom vooraleer de cadeautjes uitgepakt worden. Welke verrassingen zitten er verborgen in de kleurrijke verpakking? De spanning stijgt!

Tegen de feestdag is een kristalachtige speelscène gecreëerd die bij de schitterende speelwereld van het Kristallen Paleis past.


Prijs indicatie: € 29,99 

#5 adventskalender Playmobil: Heidi's Winterwereld

Adventskalender Playmobil Heidis wereld

De playmobil adventskalender "Heidi's Winterwereld" met talloze figuren, dieren en accessoires achter elke deur. Het is een liefdevol vormgegeven adventskalender met Heidi en 4 andere figuren, dieren, accessoires, winterwereld diorama van karton en nog veel meer.

Set voor kinderen vanaf 4 jaar: ideaal voor kinderhanden door leeftijdsgeschikte maat en prettig gevoel met afgeronde randen


Indicatie prijs: € 19,95 

Top 4 adventskalender kinder: Schleich 2022

Of je wel eens van Schleich hebt gehoord weet ik niet. Maar je kent de dieren vast wel! Het speelgoed van het Duitse merk Schleich is zeer geliefd bij alle kinderen, jong of oud en jongen of meisje. Om deze reden is de Schleich Adventskalender echt een cadeautje om dagelijks met je kind van te genieten in de donkere dagen voor kerst.


Bij Schleich zijn ze vanaf 1950 al de mooiste dieren aan het produceren. Of je nu houdt va paarden, wilde dieren of dinosaurussen. Wanneer je speelgoed van Schleich aanschaft kan je erop rekenen dat de speelgoed deren en figuurtjes echt de werkelijkheid nabootsen.

Met het speelgoed van Schleich kan je jaren spelen en je eigen fantasiewereld creeren. En wist dat je dat veel speelgoed zelfs nog met de hand wordt geschilder. Voor kinderen die gek zijn op dieren zijn de adventskalenders van Schleich echt een aanrader. Kies jij dit jaar voor een Wild Life adventskalender,


Met Schleich creëer je de wereld in het klein. De topkwaliteit dierenwerelden van Schleich zijn altijd een aanrader. De leukste vier heb ik voor je op een rij gezet. Lees maar mee!


#1 adventskalender Schleich: Adventskalender - Wild Life

Adventskalender Schleich wilde dieren

In de Dieren Adventskalender van Schleich vind je 24 verrassingen om te verzamelen of mee te spelen. De verschillende wildlife dieren zijn stuk voor stuk leuk om mee te spelen, van een olifant tot een stokstaartje. Dit is denk ik wel één van de leukste cadeaus voor de decembermaand! 

#2 adventskalender Schleich: Adventskalender - Horse Club 2022

Adventskalender Schleich Horse Club

Ook de paardenliefhebbers kunnen hun hart ophalen met deze uitgebreide adventskalender van Schleich onder de naam Horse Club.


Dus ruim alvast de vloer van je kamer op om plaats te maken voor de Horse Club van Schleich. Achter de 24 deurtjes van de Adventskalender 2022 van Schleich® Horse Club vind je namelijk alles om je kamer in echte manage te veranderen. Hoe meer gehinnik en hoefgetrappel je hoort, hoe dichterbij kerst is.


 

#3 adventskalender Schleich: Adventskalender Farm World 2022

Adventskalender Schleich Farm World

Het wachten op kerst duurt altijd lang. Met de Schleich Farm World adventskalender kan de wachttijd iets leuker worden gemaakt. Wat erin zit, blijft een verrassing. Dus: veel plezier met deurtjes openen en met de Farm World-avonturen! 

#4 adventskalender Schleich: Adventskalender - Boerderij

Adventskalender Schleich Kerstmis op de boerderij

De schitterende Schleich Adventskalender Kerstmis op de Boerderij maakt alle dierenliefhebbers blij met heel bijzonder kadootjes: lieve dieren, allerlei toebehoren voor de verzorging en het voeren van de dieren, bijzondere extra's en in het laatste vakje zit ook nog eens een exclusieve verrassing! Wat dat is? Dat wordt nog niet verklapt. 

Wanneer koop je een adventskalender kind?

En heb jij al een leuke adventskalender kind gespot? Vanaf september gaat de verkoop van de adventskalenders van start. Als je een adventskalender wilt kopen dan zou ik niet te lang wachten. Er is altijd voldoende aanbod maar de leukste adventskalender zijn vaak snel weg! De meeste adventskalenders worden elk jaar opnieuw gemaakt dus de voorraden zijn niet onbeperkt. Er zijn zelfs kalenders die zó gewild zijn, dat ze in september al uitverkocht raken. Heb je een mooie op het oog? Wacht dan niet te lang met het aanschaffen ervan.


Je start in ieder geval altijd op 1 december met het openmaken van het eerste vakje. Dus wees er op tijd bij zodat ook jij op 1 december het eerste vakje kan openmaken. 🤩

 Recente blogposts

Alles weergeven

1 commentaire


Wat een grote verzameling !

knap bij elkaar gevonden

J'aime
bottom of page