top of page

De mooiste en leukste puzzels van 1000 stukjes

Bijgewerkt op: 16 mei 2021


De laatste tijd is puzzelen weer echt in opkomst. Het is echt niet meer alleen voor oude vrouwtjes of geiten-wollen-sokken types. Ik weet nog dat mijn ouders vroeger aan het puzzelen waren en als tiener vond ik het toen maar vreemd. Nu jaren later ben ik zelf aan het puzzelen geslagen en eerlijk gezegd; ik vind het geweldig! Het is een ontzettend leuk tijdverdrijf. Je komt tot rust en hebt echt even een momentje voor jezelf. Maar puzzelen is veel meer dan dat!


Puzzelen is een sociale aangelegenheid

Samen even puzzelen en blij zijn als je net dat ene stukje hebt gevonden. Het zorgt voor euforie. Het heerlijke gevoel dat het puzzelstukje precies in elkaar klikt, daar doe je het voor! Het geeft een stuk ontspanning en het zorgt ervoor dat je hersenen getraind worden.


Als je denkt dat het voor grijze muizen is - think again! - het is juist ontzettend hot onder de millenials! Als er ergens een puzzel ligt dan kan je het vaak niet laten om even mee te kijken of jij wellicht even een paar stukjes kan toevoegen. En je hebt voor iedereen wel een mooie puzzel, van landschappen tot puzzels voor de feestdagen, En van wilde dieren tot mooie bloemen.


Puzzelen zorgt voor geluksgevoel!

Ja het is echt waar, je voelt je gelukkiger door puzzelen. Doordat je lichaam dopamine aanmaakt als er weer een puzzelstukje op zn plaats zit krijg je een shotje van dit heerlijke geluksgevoel toegediend. Alleen dit is al een reden om lekker te gaan puzzelen. Een puzzel van 1000 stukjes zorgt dus voor 1000 dopamineshotjes! Wie wilt dat nou niet?Populaire merken van legpuzzels

Er zijn genoeg verschillende merken te vinden van legpuzzels, maar wat is nou eigenlijk het verschil? Als je bij bol.com kijkt zie je dat er meer dan 54.000 puzzels van 1000 stukjes worden aangeboden. Bizar hoeveel puzzels er in omloop zijn. Het is natuurlijk logisch dat je door alle bomen het bos niet meer ziet. Daarom heb ik voor je uitgezocht wat het verschil is tussen de A-merken en heb ik de 4 populairste merken voor je op een rij gezet.


#1 Puzzels van Jumbo

De officiële naam is Koninklijke Jumbo BV uit Schiedam. Jumbo was oorspronkelijk het merk van de spellenuitgevers en -fabrikanten Hausemann & Hötte. De eerste start van het bedrijf van Engelbert Hauseman dateert van 1 januari1853. Vanaf 31 demember 1887 is het bedrijf verder gegaan met eigenaar Wilhelm Hötte.


Jumbo ontwikkelt, verkoopt en produceert speelgoed, spellen en puzzels. Het is een unieke Nederlandse onderneming met een rijke historie en veel bekende merken. De meest bekende puzzellijn van Jumbo is toch wel de Jan van Haasteren puzzel maar ook de Wasgij puzzel.


Jan van Haasteren puzzels

Jan van Haasteren is een striptekenaar. Jan tekent al tientallen jaren lang humoristische en vooral kleurrijke platen met veel detail. Jan van Haasteren heeft tientallen puzzels gemaakt van 54 tot maar liefst 5000 puzzelstukjes. Iedere puzzel is compleet anders, maar de echte fans kennen de specifieke kenmerken die bij iedere puzzel terugkomen. Zoals Sinterklaas, de handjes, het kunstgebit, de haaienvin en een zelfportret van Jan van Haasteren. Tijdens het puzzelen ontdek je de meest humoristische details. Het is een ontzettend leuke aanvulling op je collectie.


Wasgij puzzels

De puzzelreeks van Wasgij heeft andere spelregels dan de traditionele legpuzzels. Je maakt namelijk niet de afbeelding na die op de doos staat maar je moet je fantasie gebruiken!


Wasgij Original – een hersenkraker die aan de puzzelaars vraagt hun fantasie te gebruiken (met behulp van een paar aanwijzingen) om zich te verplaatsen in de positie van een bepaald persoon die afgebeeld is op de doos.


Wasgij Destiny is het concept voor ‘Tijdreizen’ waarbij de puzzelaars hun fantasie moeten gebruiken om een afbeelding te puzzelen van hoe zij denken dat de personen op de doos er nu uit zullen zien.


Wasgij Mystery – bij dit concept moeten de puzzelaars hun fantasie gebruiken om datgene te puzzelen wat zij denken dat er in de aankomende minuten zal gebeuren met de personen die op de doos staan afgebeeld.


Voordat je aan de slag gaat met een Wasgij-puzzel, wees gewaarschuwd het is zeer verslavend! 🤣


#2 Puzzels van Ravensburger

De grondlegger is Otto Maiern. Vanaf 1884. . Hij is gestart met een publishing house in Ravensburg (Duitsland). Het is echt een familiebedrijf. Zijn doel was om entertainment en educatie met elkaar te combineren. Zijn motto is altijd geweest: alleen het beste. Een combinatie van goede kwaliteit geweldig design en thema's van dat moment waren zijn drijfveren,


In 1925 is Otto Maier overleden op dat moment waren er meer dan 1000 producten gepubliceerd. Het bedrijf is een echt familiebedrijf tot op heden. Vanaf de jaren 70 heeft Ravensburger heel Europa veroverd. In 1998 is zelfs in Duitsland het Ravensburger Spieleland geopend een amusementspark. Vanaf 2007 zijn de producten van Ravensburger online te koop. Vanaf het jaar 2000 zijn ze zich echt aan het richten op de toekomst wat betreft media en technologieën. Je ziet ze nu zelfs ook in apps. Maar de puzzel van Ravensburger blijft toch echt wel mijn favoriet.


Waarom kiezen voor een puzzel van Ravensburger?

Ravensburger is een toonaangevende leverancier van puzzels en spellen. Zij hebben een enorm groot aanbod van puzzels en ze bieden veel verschillende soorten puzzels aan van landschappen tot foto's van steden, natuur en Disney. Kortom voor iedereen zit er zeker een favoriet bij.


#3 Puzzels van Gibsons

Gibsons is een Brits familiebedrijf en is opgericht in 1919 en bestaat al meer dan 100 jaar. De Gibsons puzzels staan bekend om hun zeer goede kwaliteit. Zowel het formaat als de dikte van de puzzelstukjes zijn perfect. Kenmerkend voor de Gisbsons puzzels zijn de warme kleuren en grote keus uit diverse onderwerpen van bijvoorbeeld Engelse nostalgische taferelen.

Waarom kiezen voor Gibsons?

  • De puzzels zijn gemaakt van het dikste karton welke aanwezig is op de markt.

  • Zij produceren spellen en puzzels die alle generaties vermaken.

  • Zij gebruiken 100% gerecycled karton voor het gehele assortiment puzzels

  • Werken samen met de beste artiesten van over de hele wereld.

  • De spellen zijn gemaakt van herbebost hardhout.


#4 King

King International is een Nederlands bedrijf gevestigd in Zaandam en verkoopt bordspellen en puzzels sinds 1970. King maakt puzzels voor jong en oud. Van vrolijke afbeeldingen uit bekende Disney-films tot afbeeldingen van surrealistische landschappen.


De 5 leukste legpuzzels voor de feestdagen

Aan het einde van het jaar als het in de avond donker wordt en we veel thuis zijn vind ik het ultieme moment om een puzzel te maken. En wat is nou leuker dan een puzzel te maken in sfeer van de feestdagen? Er zijn verschillende mooie kerstpuzzels en oud&nieuw puzzels te vinden. Ik heb de 5 leukste puzzels voor de feestdagen voor je op een rij gezet.


#1 Oud&Nieuw en kerst Jan van Haasteren

#2 Kerstmis met Disney - Ravensburger

#3 Christmas is Coming - Ravensburger

#4 Kerstpuzzel King 5-in -1


#5 Wasgij - de warme kerstsfeer puzzel

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page