top of page

Tips om de VrijMiBo in coronatijd tot een succes te maken!

Bijgewerkt op: 16 mei 2021


borrelen

De vrijmibo oftewel de vrijdagmiddagborrel wie kent deze niet? Bijna iedereen die ik ken houdt van de vrijdagmiddag. Gezelligheid met vrienden, familie en collega's staat voorop. Ongedwongen sfeer en de werkweek gezellig afsluiten. Maar hoe doen we dit in coronatijd? Hoe kunnen we dat vrijdagmiddaggevoel terugkrijgen? Ik geef je graag een aantal tips zodat ook jij de vrijmibo tot een succes kan maken in coronatijd. Maak er een mooi vriendenmoment van.😎


De volgende onderwerpen komen aan bod in dit artikel:

De reden waarom de vrijdagmiddagborrel zo leuk is

De vrijdagmiddagborrel is al meer dan 10 jaar actief aanwezig in ons land. En eerlijk is eerlijk het is mijn favoriete borrelmoment van de week.


De vrijmibo geeft een gevoel van vrijheid, leuke dingen doen en weer een week afsluiten met vrienden, familie en/of collega's. De vrijdag is ook altijd één van de leukste dagen om te werken vind ik zelf. Het lijkt wel of iedereen in een andere flow zit dan op begin van de week op de maandag en dinsdag. Je weet dat je nog een dagje mag werken maar je hebt echt zin om de vrijdag af te sluiten met een gezellige borrel.


Want het is natuurlijk erg fijn om met je collega's of je vrienden de werkweek af te sluiten. Onder het genot van een hapje en een drankje maakt de start van het weekend compleet. De traditionele vrijdagmiddagborrel is momenteel een beetje verdwenen maar dit betekent niet dat we deze borrel nu moeten overslaan!

De vrijdagmiddagborrel kan prima online!

In maart werd de wereld een stukje donkerder. Corona kwam opzetten en veel van ons moesten verplicht thuiswerken. Niemand zat erop te wachten maar nu we een aantal maanden verder zijn, is thuiswerken inmiddels het nieuwe normaal aan het worden.


Het blijkt dat we toch best prima kunnen thuiswerken. Er zijn veel mensen die de collega's ontzettend missen en echt terug verlangen naar de goede oude tijd. Lekker om 17.00 uur (of misschien al iets eerder 😉) een biertje opentrekken of het wijntje inschenken. Maar hoe houd je het dan toch leuk in deze bizarre tijd? Ik heb een aantal leuke tips voor je op een rij gezet!

Tips voor een leuke online vrijdagmiddagborrel

Voor een leuke vrijdagmiddagborrel is het goed om een plan te hebben. Als je allemaal achter je laptop, telefoon of Ipad zit dan is het altijd nog een beetje onwennig.


Vaak gaat het na een aantal drankjes een stuk beter 😁 Maar het blijkt toch dat het soms lastig is om elkaar echt goed te horen en als je door elkaar heen praat daar wordt het niet beter van. Daarom hier leuke tips zodat je niet de hele tijd hoeft te praten maar je ondertussen ook wat entertainment hebt.

"Voordeel van thuiswerken, je hoeft niet meer naar huis te rijden na de vrijdagmiddagborrel"

tip 1: plaatjes draaien

Zet om en om één van je favoriete liedjes op. Voordat je het nummer opzet kan je er eventueel iets over vertellen en dan moeten de anderen raden welk nummer het is. Ontzettend leuk als je dit doet, en hoe meer borrels gedronken worden hoe leuker én fouter de liedjes worden!


Ik heb een vriendenmoment ´´happy´´ lijst gemaakt met leuke foute en echte meezingers. Ideaal voor een middag of avondje borrelen.


Wat je ook kunt doen is de app van Jukebox downloaden op https://www.jqbx.fm/ Hier kan je samen met je vrienden muziek luisteren. Je kan commentaar geven op muziek, je kan ervoor kiezen om zelf de dj te zijn en naar muziek luisteren met mensen over de hele wereld! Dit kan ook gekoppeld worden aan Spotify.


Waar corona de mensen uit elkaar haalt, brengt Jukebox ons weer dichterbij elkaar.


tip 2: organiseer een wijnproeverij tijdens de vrijdagmiddagborrel

Je hebt inmiddels zoveel leuke online acties. Wat denk je van bijvoorbeeld een online proeverij. Je kan bij wijnproeverijbox een wijnproeverij bestellen. Leuk voor thuis of samen met je vrienden. Je kan dus ook kiezen voor kleinere flesjes als je het allemaal alleen moet opdrinken 😉 Want misschien is het bij een proeverij beter om geen literflessen achterover te slaan :)



tip 3: speel online Bingo met je vrienden of collega's

Je hoeft maar één iemand te hebben met een traditioneel Bingo spel, zorg dat iedereen een bingokaart heeft en beginnen maar. Je kan de bingokaarten natuurlijk prima online versturen. Als je een keer in de zoveel weken een online bingo organiseert dan zal iedereen hier naar uit kijken!


Het is natuurlijk wel ook leuk als je daarbij leuke prijzen hebt die men kan winnen. Dit kan natuurlijk zoals altijd. Iedereen legt een bedrag in bijvoorbeeld € 10,- als je met 10 mensen bent kan je voor € 100,- leuke cadeaus kopen. Bijvoorbeeld een top 3 borrelpakketten. Of als je met collega's speelt, zorg dat je werkgever de borrelpakketten aanschaft! 🤗


tip 4: online quizzen vanuit je luie stoel

Er zijn volop mogelijkheden om online te quizen maar de Thuis Pubquiz heeft het echt ontzettend leuk bedacht. En het leuke is; het is helemaal gratis!


Gebruik een online tool om met elkaar te videobellen zoals Zoom.us, Google Meets en MS Teams. Via die apps kun je online de ThuisPubQuiz-audio delen voor een avondje spelplezier!


Je zet de playlist van de thuispubquiz aan en je krijgt verschillende vragenrondes. Eerst krijg je alle vragen en vervolgens de antwoorden. Zorg er dan dus voor dat je de antwoorden doorstuurt op hetzelfde moment, bijvoorbeeld via een whattsapp-groep naar elkaar en beslis wie elkaar nakijkt. Succes gegarandeerd!


Kijk hieronder naar de instructievideo, zodat je weet hoe het in zijn werk gaat!


tip 5: Start met dansen in je thuisdisco!

Op de site van Distance Disco kan je dansen op jouw favoriete muziek in jouw huiskamer. Je kan aansluiten bij een dicoparty of je kan zelf een discofeestje organiseren. Je kan tot 15 deelnemers een online disco aanmaken en het is gratis. Maar als je lekker gedanst hebt dan kan je een bijdrage doneren zodat de disco kan blijven bestaan! (ter info het werkt alleen op je chrome webbrowser, dus niet op je telefoon of tablet).


Als je een leuke middag of avond hebt gepland dan is het natuurlijk leuk om dit onder het genot van een hapje en een drankje te doen. Voor een overzicht van de leukste borrelboxen klik hier!





Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Weer zulke leuke tips 😘

Like
bottom of page