top of page

Relaxen in je eentje in coronatijd

Bijgewerkt op: 16 mei 2021

Wat te gaan doen tijdens vakantie in coronatijd?

De laatste maanden hebben we veel tijd thuis doorgebracht en velen van ons hebben vast veel Netflix gekeken. Je wist vaak niet waar je aan toe was en om nou echt een nieuwe hobby te gaan zoeken?šŸ˜ƒ Maar de zomervakantie komt er nu aan. Tijd om een vriendinnenmomentje met jezelf in te plannen. Want de zomervakantie zal waarschijnlijk weer resulteren in genoeg vrije tijd. Je hebt jezelf vast al veel vermaakt de laatste tijd. Om deze reden wil ik je graag wat inspiratie geven om nog even lekker te relaxen in je eentje in coronatijd.


Telefoon even aan de kant en tijd voor jezelf

We zijn zo gewend dat we onze telefoon om ons heen hebben. We checken ontzettend vaak de telefoon om zo ook nog contact te houden met de buitenwereld, Vooral als je minder activiteiten onderneemt kan je het gevoel hebben dat je continu bereikbaar moet zijn. Herken je dat? Je kijk op de telefoon hoe laat het is en vervolgens ben je de email aan het checken, door Instagram aan het scrollen en het laatste nieuws aan het lezen.


Het is soms ontzettend fijn om de telefoon weg te leggen zodat je hierdoor niet wordt afgeleid. Paar dagen terug had ik met mijn schoonzus afgesproken en ik was mijn telefoon vergeten. Dit voelde erg vreemd en voelde me een beetje onthand. Uiteindelijk was het heerlijk. Ik had niet de onbewuste drang om mijn telefoon te checken. Tenminste ik had de drang wel, maar ik kon het niet. Dit voelde best fijn. Je kent het vast wel, als je ergens met iemand bent en diegene moet naar de wc bijvoorbeeld wat doe je dan? Vaak is het eerste wat we doen even op de telefoon krijgen. Herkenbaar?


Daarom is mijn advies; leg de telefoon af en toe een avond of een dag gewoon helemaal aan de kant. Ik kan je verzekeren het is misschien even lastig maar daarna voel je je een stuk vrijer.


Be yourself. Everyone else is taken. Oscar Wilde

5 tips om jezelf te verwennen ā¤

Als je de telefoon dus even aan de kant hebt gelegd is het goed om de tijd te nemen voor jezelf. Als je goed voor jezelf zorgt dan straal je het uit, je ziet er leuker uit en je zit dan beter in je vel. Dus eigenlijk is dat de eerste stap om een leuker leven te leiden.


Ik heb hieronder een aantal tips voor jou om lekker te relaxen in je eentje.


1. Plan een lekker uitje weg naar de bioscoop. Waarom niet?

Ik ga zelf af en toe lekker alleen naar de bioscoop. Heerlijk om er even uit te gaan. Ik ga

dan vaak op een doordeweekse avond. Eerder vond ik het best wel spannend om alleen te gaan want ja je bent toch maar alleen. Totdat ik het gewoon ging doen en een andere mindset had. Ik vond mezelf niet 'zielig' omdat ik niemand had om mee te gaan. Ik vond mezelf juist niet meer zielig. Ik laat mijn geluk niet afhangen van de agenda van een ander maar ik gun mezelf af en toe een geluksmomentje bij het wegdromen bijeen mooie film. Je geluk laten afhangen van anderen. Waarom zou je?


Natuurlijk is het leuk om met iemand samen naar de film te gaan. Maar alleen kan ook prima. Ik installeer me altijd lekker op een bioscoopstoel met een lekker theetje (soms een wijntješŸ˜Ž), dikke trui aan of sjaal om (ik ben nou eenmaal een koukleum) en genieten maar!


Voordelen:

  • je kan gaan wanneer je wilt, zelf je tijd en dag kiezen.

  • Je kan zelf de film kiezen. Lekker een romantische komedie of een dramafilm? Lekker doen toch! Een film in de bioscoop is gewoon echt een avondje uit.

  • Je hoeft er niet op tijd te zijn. Je kan lekker binnenlopen als de film net begint en je bent op tijd weer thuis.

Je hoeft met niemand rekening te houden. Heerlijk toch? Als ik nu iemand zie die alleen naar de film gaat, denk ik. Tof zeg! Gewoon doen wat je wilt. Heerlijk toch?


2. Leer een muziekinstrument bespelen

Heb jij ook altijd die wens gehad om een muziekinstrument te bespelen? Misschien is het wel nu de tijd om je hiervoor aan te melden?


Ja leuk denk je nu misschien? Ik kan nergens terecht voor een les in de zomervakantie en vooral niet in de coronatijd. Wat als ik je vertel dat het echt kan Ć©n dat het makkelijker is dan het lijkt? We hebben nu in deze coronatijd allemaal wel gemerkt dat het een stuk makkelijker is om online contact te hebben met bijvoorbeeld je collega's of klanten dan dat je eerder dacht. Ook scheelt het reistijd. Waarom nog naar een cursus gaan als het prima online kan? Online zijn genoeg positieve verhalen te lezen. Hieruit blijkt dat het dus echt kan!


Piano spelen

Neem bijvoorbeeld piano spelen. Op de site van Rene kan je piano leren spelen. Je kan je aanmelden en zelfs de lessen ƩƩn maand uitproberen. Je kan de succesverhalen nalezen. RenƩ is ervan overtuigd dat hij je kan bieden wat je verwacht en daarom biedt hij ook de '30 dagen niet goed, geld terug' garantie. Begint het al te kriebelen? Kijk eens op zijn site voor meer informatie.


Gitaar spelen

thuis gitaar spelen

Als je ook vaak denkt, wat als ik gitaar kon spelen. Bijvoorbeeld op een gezellige familieavond of een keer bij het kampvuur met vrienden. Hoe leuk is het om gewoon te gaan starten met een cursus.


Het is nu echt de tijd om te starten met iets wat je al lange tijd wilt gaan doen. Online kan je veel informatie vinden. Ken je de site van Koen al? Hij geeft dus online gitaarcursussen. Zelfs Henny Huisman (ja echt waar) is enthousiast. Kijk maar eens op de site van Koen met zijn online cursus gitaar spelen en laat je inspireren!





3. Goed creatief bezig zijn, lekker kleuren en meer!

Het is erg fijn om af en toe iets te doen waarbij je niet diep hoeft na te denken. Gewoon een beetje wegdromen. Heb jij wel eens een kleurboek voor volwassenen ingekleurd, Echt heel leuk. Als je goed je best doet kom je in een soort flow terecht. Heerlijk rustgevend. Je hebt zoveel verschillende kleurboeken. Naast de kleurboeken heb je ook dot-to-dot kleurboeken en kleuren op nummer. Je kan de mooiste creaties maken.


Zie de onderstaande voorbeelden en laat je verrassen. Vanaf ā‚¬ 6,99 kan je al aan de slag!



Je kan ook kiezen voor de professionele versie, namelijk schilderen. Dit heb je dus ook met schilderen op nummer. Wat een leuke ideeĆ«n. Zie hieronder welke schilderijen jij zelf kan schilderen. Maak bijvoorbeeld je eigen Mona Lisa of je eigen Vincent van Gogh of een stukje natuur :) Keuze genoeg. Er is vast wel iets wat bij je past? Let wel op de moeilijkheidsgraad, met sommige schilderijen ben je wel 30 uur bezig šŸ™‚




Puzzelen

Gewoon lekker old-school puzzelen. Dit is echt niet meer alleen voor ''oude mensen'' er zijn veel jongeren die ook aan het puzzelen zijn geslagen. Er zijn ook zoveel leuke puzzels. Daarnaast is het ook ontzettend goed voor je hersenen. Het is echt hersengymnastiek. Je raakt er ook minder gestrest van. Heb jij het al eens geprobeerd?


Tip als je van puzzelen houdt: Vergeet niet om ook een puzzelmatje aan te schaffen. Hoe fijn is het als je de puzzel na gebruik makkelijk even kan 'wegrollen'. En deze dus niet dagen lang op de eettafel ligt šŸ˜


Super makkelijk!







Diamond painting

Ken je dat al; Diamond painting? Het is een enorme rage. het is uitgegroeid tot een zeer populaire hobby voor jong en oud. Met een volledige diamond painting pakket maak je een oogverblindend mooi kunstwerk.


Diamond painting is een soort borduren, maar dan met steentjes. Op een canvas doek staat een voorgedrukt patroon met een lijm laag waar je de steentjes met behulp van wax en een diamond painting pen op kunt leggen. Diamond painting werkt ontspannend en zeer verslavend. Als je er eenmaal mee begint kun je niet meer stoppen.




4. Ontspanning: lekker lezen


Tijdschriften Verwen jezelf met een leuk tijdschrift! Elk uurtje wat je kan pakken kan je lekker wegdromen. Er zijn nu volop acties in deze zomertijd. Ontzettend leuk om hier direct van te profiteren natuurlijk. Ik heb de leukste acties voor je op een rij gezet.


10x Libelle en Zomervakantieboek


Flow abonnement mƩt het Paperbook for Foodlovers

Dit is Ć©cht mijn favoriete tijdschrift ever. Ik word altijd zo blij als deze op de mat valt šŸ˜ Als je nu lid wordt krijg je het Flow Paper Book for Food Lovers en 5 nummers Flow samen voor maar ā‚¬27,95. Het Paperbook for Foodlovers heb ik ook in huis, alleen al hiervoor zou ik het kopen!

Je vind hier de leukste paper goodies om te gebruiken bij etentjes, borrels en verjaardagsfeestjes. In elk nummer vind je bijzondere interviews, tekeningen en fotoā€™s, evenals mooiste spreuken voor aan de muur


Liever een ander magazine op de mat?

Voor ā‚¬ 9,95 heb je al een zomers abonnement. Lijk eens naar de super summerdeals. zoals Flair, Viva of VT Wonen. Er zijn genoeg magazines voor een mooi prijsje. šŸ˜Š

Boeken lezen/luisteren

Boeken lezen! Veel mensen lezen alleen boeken op vakantie. Dat is dus ook de reden dat je nu weer veel acties ziet van luisterboeken bijvoorbeeld.


Er zijn verschillende leuke acties van Storytel en Bookspot.

En vanaf aankomende week is de bibliotheek weer open. Finally! Wellicht is de bibliotheek iets voor jou? Lees ook eens mijn blog Waarom de bibliotheek helemaal hip is.


5. Films kijken/televisie kijken

Het is ook heerlijk om gewoon tv te kijken en languit op de bank te liggen. (En de telefoon aan de kant dus šŸ˜Š). Iedereen kent Netflix wel, je hebt natuurlijk ook Videoland of PathĆ© Thuis. Overal heb je net weer een ander aanbod. Voor meer informatie over de verschillende streamingsdiensten kijk dan eens op de site van de consumentbond.

Als je kinderen hebt dan is Disney+ echt een aanrader voor deze zomer. Er staan niet alleen Disney films op maar ook Star Wars en alle Marvel films. Dus als je geen kinderen hebt is dit ook echt superleuk! Het is de enige plek om de klassiekers van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic en meer te streamen. Je kan de eerste 7 dagen Disney+ gratis proberen via deze link. Het abonnement is altijd opzegbaar.


Ik wens je veel plezier met het vinden van jouw leuke hobby/activiteit! Heb jij nog een leuke nieuwe hobby? Deel het met anderen! Als je Instagram hebt tag dan @vriendinnenmomentje en je post wordt gedeeld! šŸ˜Ž


Misschien is Waar kan jij naartoe op vakantie in coronatijd ook voor jou interessant?

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page